Új helyen ül össze és Orbán-videóval készül a Fidesz

A kőbányai BNV területe jóval több vendéget tud befogadni, ezzel is demonstrálhatják a párt erejét.

MNO
2015. 11. 30. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi hagyományokkal szemben nem a Millenárison tartják a Fidesz december 13-i kongresszusát, hanem a kőbányai BNV területén gyűlnek majd össze a kormánypárt küldöttei, hogy megválasszák az új elnökség tagjait és a pártelnököt – értesült a portál.

Az új helyszín választása mögött az is áll, hogy a budai helyszínnel szemben a vásártéren jóval több embert tudnak fogadni. A pártvezetés célja, hogy a küldöttek mellett minél több vendég jelen legyen a rendezvényen, ezzel is demonstrálva a Fidesz erejét.

A kongresszuson a menekültkérdés lesz az első számú téma, és várhatóan ott mutatják be azt a videofilmet is, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök a bevándorlás és a terrorizmus veszélyeiről beszél. Ez az anyag a kormányfő elmúlt egy évben elhangzott beszédeinek a vágott változata lesz, és nemcsak magyarul, hanem angolul és németül is elhangzanak majd a fő üzenetek. Ezzel az a célja a pártnak, hogy Orbán a nyugat-európai közvéleményben is megjelenjen. A videót a hazai televíziókban is vetíteni fogják, míg külföldön közösségi oldalak segítségével terjesztenék.

Várhatóan a négy alelnöki pozíció közül háromra új személyt választanak. Nem lesz alelnök Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán. A helyükre Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd kerülhet. Pelczné Gáll Ildikó biztosan a helyén marad – írja az Origo.

Ahogyan arról mi is hírt adtunk, a november 13-i párizsi vérengzés miatt halasztották el december 13-ra a kongresszust.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.