Újabb egyetemmel szövetkezett az MNB

Geopolitikai doktori képzést indított a Pécsi Tudományegyetem a Nemzeti Bank támogatásával.

MTI
2015. 11. 24. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dövényi Zoltán, a doktori iskola vezetője szerint a jegybank azt reméli, hogy a végzett hallgatók a kormánydöntéseket előkészítő szakmai stábok munkáját segítik majd, így a befektetés megtérül.

Az idén szeptemberben indított képzésre csaknem százan jelentkeztek, közülük négyet nappali, 58 hallgatót pedig levelező szakra vettek fel. A hallgatók havonta egy-egy napon vesznek részt egyetemi előadásokon Pécsen és a fővárosban, emellett el kell járniuk az MNB szakmai előadásaira. A diákok – az előírt feltételek betartásával – havi 300 ezer forintos ösztöndíjat nyerhetnek, amelyet félévente ítélnek oda – írja a napilap.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke november 4-én beszélt arról, hogy a jegybanknál keletkező pénz közpénz, de nem költségvetési pénz, és ebből a közpénzből közösségi vagyont építenek a közjó érdekében. Erre példának a Corvinus és a pécsi egyetemmel indított programokat említette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.