Újabb perben vesztett a Mal Zrt.

Újabb esetben kötelezte milliós kártérítésre a bíróság a céget.

Velkei Tamás
2015. 11. 04. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alperes Mal Zrt.-nek  több mint 4,2 millió forintot, valamint közel ötévnyi kamatot kell megtérítenie a felpereseknek. A felperesek nem vagyoni, valamint ingatlanuk után vagyoni kártérítést is követeltek, amelyet a bíróság részben megalapozottnak talált.

Magyar György, a felperesek ügyvédje elmondta: közvetlenül sem a B. család, sem hozzátartozóik nem sérültek meg, ugyanakkor emberi jogaik igen, és ingatlanjuk is vesztett értékéből, ezért kaptak kártérítést első fokon. Az ügyvéd hozzátette: a sorozatperben már több mint húsz ügyfelük nyert pert jogerősen a cég ellen. Tegnap a Fővárosi Törvényszék közölte azt is, hogy K. Csabának és családjának kétszer egymillió, illetve 500 ezer forintot ítélt meg a bíróság.

Szeptember végéig 33 kérelmező jutott hozzá a korábban jogerősen megítélt kártérítéséhez, ami közel 91,5 millió forintot jelentett. A kormány idén februárban 400 millió forintot különített el a költségvetésben arra a célra, hogy helyt tudjon állni a Mal Zrt. helyett, amely felszámolás alá került.

Eközben Veszprémben tegnap folytatódott a tragédia miatti büntetőper, amelyben szintén lehet érvényesíteni polgári jogi igényt azoknak, akiknek a kárát egyéb forrásokból nem vagy csak részben térítették meg. Magyar György szerint csak az általuk képviselt ügyfelek összes követelése meghaladja a 84 millió forintot. Ezt az összeget a vádlottak lefoglalt vagyontárgyaiból kell majd megtéríteni, amennyiben őket a bíróság jogerősen bűnösnek mondaná ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.