Valóban lesz itthon terrorelhárító bizottság

A kormány ígéri, nem politikai csapat lesz, hanem szakmai.

MTI
2015. 11. 19. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György elmondta, hogy az új szervezetben azok a hatósági szereplők vesznek részt, akik a szakmai előkészítésért felelnek.

A főtanácsadó kifejtette: a múlt hét végi párizsi merényleteknek az egész Európai Unióra, politikájára, biztonságpolitikájára is komoly hatásuk van.

Az egyes országokban, így Magyarországon is megerősítették a közterületek ellenőrzését, biztosítását, továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a határok őrizetére, emellett fokozták az elhárító tevékenység aktivitását, annak nemzetközi együttműködését – sorolta Bakondi György.

Fontos kérdésnek nevezte, hogy a szolgálatok információi eljutnak-e a politikai szintig, hogy az „eddigi korlátlan befogadás” politikáját felül tudják bírálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.