Bocsánatkérést vár a Jobbik a Fidesztől

Ha ezt nem teszik meg, feljelentést kellene tenniük a Groupama Biztosító ellen – mondta Szilágyi György.

MTI
2015. 12. 08. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő hozzátette: ha a Fidesz nem kér bocsánatot, akkor feljelentést kellene tennie a Groupama Biztosító ellen, mert a cég támogatóként csatlakozott egy rádióadónak a gyermekéhezés elleni kampányához. Ha nincs gyermekéhezés – amit a Fidesz állít –, akkor ezzel a kampánnyal becsapják az embereket, és egy nem létező ügyre kérnek pénzt – érvelt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Groupama Biztosító a ferencvárosi labdarúgó stadion névadó támogatója is, a klub elnöke pedig Kubatov Gábor, aki annak a Fidesznek pártigazgatója, amelynek frakcióvezetője, Kósa Lajos azt mondta, hogy „gyermekéhezésről beszélni primitív politikai kampány”. Hozzátette, hogy Kósa Lajos mellett a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter, valamint a fideszes Selmeczi Gabriella is „elítélte” a gyermekéhezés ellen fellépni kívánó ellenzéki pártokat és tagadták a probléma létét.

Eközben a Tárki azt mutatta ki, hogy ötvenezer gyermek tartósan éhezik, a Gallup által megkérdezettek 47 százaléka pedig azt mondta, hogy van olyan helyzet, amikor nem tudják megvenni a gyermekeik számára szükséges élelmiszereket – emelte ki Szilágyi György.

A Fidesz szerint ha valakinek valamiért bocsánatot kell kérnie, az a Jobbik, amely „Kovács Bélákat bújtat, korrupttá és hazuggá lett”, valamint számos ügyben a baloldal oldalára állt.

A Fidesz úgy látja, a Jobbik „minden szavával nagybirtokos és médiamágnás támogatóját szolgálja, és ehhez a rászoruló gyermekek ügyét ugyanolyan gátlástalanul felhasználja, ahogy azt Gyurcsány és társai teszik”.

A gyermekéhezéssel kapcsolatban azt írták, hogy az elmúlt 25 évben ez a kormány tette a legtöbbet a gyermekek rendszeres étkeztetéséért. Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez, és soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most – olvasható a közleményben. Hozzátették: jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg csaknem háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésére, és a szünidőben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyermekek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.