Életveszélyes állapotban az egészségügy

Az LMP szerint „életveszélyes állapotban van az egészségügyi rendszer”, és a kormány semmit nem tesz ez ellen, hazárdjátékot játszik.

MTI
2015. 12. 29. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ábrahám Júlia, a párt egészségügyi szakszóvivője kedden az MTI-vel azt közölte, konzultációt indítottak ötszáz orvos bevonásával, és kiderült, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint hitték: a válaszadók 80 százaléka már gondolkozott azon, hogy elhagyja az országot, 40 százalékuk már meg is tette az első lépést ennek érdekében, az itthon maradók esetében pedig nagy a pályaelhagyók aránya.

Hangsúlyozta, az LMP korábban átcsoportosításokkal százmilliárd forintból 50-70 ezer forinttal emelte volna a dolgozók bérét, de a kormány nem fogadta el ezt a javaslatot.

Hozzátette: pártja szerint azonnal emelni kell az egészségügyben dolgozók bérét, olyan cselekvési tervet kell kidolgozni, amely felszámolja a szakemberhiányt, és növelni kell a szektorra fordított összeget, meg kell szüntetni az alulfinanszírozottságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.