Elhunyt Samu Mihály

Az ELTE állam- és jogelmélet tanszékének oktatóját Dunavecsén helyezik örök nyugalomra.

MTI
2015. 12. 28. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Samu Mihály az ELTE állam- és jogelmélet tanszékén oktatott, 1964-től 1968-ig docens, 1964-től 2000-ig tanszékvezető, egyetemi tanár volt. Az állam- és jogtudományok kandidátusa lett 1962-ben, a Magyar Tudományos Akadémia doktora 1975-ben. Több éven át a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat budapesti szervezete jogi szakosztályának elnöki tisztét látta el, és volt a Magyar Jogászegylet állam- és jogelméleti szakosztályának elnöke is.

Több törvényt kezdeményezett, előkészítésükben részt vett. Tankönyvei, tanulmányai jelentek meg, egyebek mellett a Hatalomelmélet című tankönyv 2000-ben, valamint a Jogpolitika – a jog humanizálása című tanulmánykötet 2008-ban.

Munkásságának elismeréseként a többi között Szent-Györgyi Albert-díjat, Deák Ferenc-díjat és Pázmány Péter felsőoktatási díjat kapott. Szülővárosa, Dunavecse díszpolgárává választotta.

Temetése január 8-án 15 órakor lesz, Dunavecsén, a református temetőben helyezik örök nyugalomra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.