Elindult a Mikulástroli

A BKK és a Mikulásgyár közös akciója révén itt is leadhatók a rászoruló gyermekek ajándékai.

MNO
2015. 12. 05. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója szerint az esemény ezúttal kivételesen nem a járművekről, sokkal inkább a közösségről szól, akikért a közösségi közlekedési rendszer is van. A jövő generációnak való példamutatás fontosságát hangsúlyozta beszédében, megemlítve, hogy a BKK is erre törekszik, ezért adománygyűjtést is szerveztek a rászorulók számára.

Fontosnak nevezte, hogy gyermekeinknek átadjuk az emberi, közösségi gondolkodási módot. A BKK ezért rajzpályázatot hirdetett, aminek kiemelkedő munkái díszítik majd a BKK jövő évi naptárát. A rendezvényt követően átadták a rajzpályázat nyerteseinek a díjakat.

Bolla Tibor a BKV elnök-vezérigazgatója felhívta arra a figyelmet, hogy nemcsak az ünnepek alkalmával kell a rászorulókra gondolni, de a hétköznapokon is segítenünk kell őket. A BKV dolgozói is gyűjtést szerveztek, ezen felül a cég a feldíszített járművekkel kíván szeretetteljes ünnepi hangulatot csempészni a fővárosi közlekedésbe.

Sikerült elérnünk Zsolnay Imrét, a Mikulásgyár főszervezőjét egy rövid interjúra, melyben elmondta: a szolgáltatóművek ötödik-hatodik alkalommal vannak a Gyár mellett, és idén a BKK-val is sikerült megegyezni. „Az ő ötletük volt” – mondta, majd hozzátette: mindenképpen tervezik jövőre is, beszéltek erről a főpolgármesteri hivatallal és a BKK vezetésével is, és ha sikeres lesz, a hosszabb távú együttműködés is szóba jöhet.

Kulisszatitokként beavatta az MNO-t abba, hogy az ajándékokat egész nap gyűjti a troli és csak a nap végén adja le a Mikulásgyárba, ahová továbbra is várják a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó állapotú könyveket és játékokat. „Több száz kilónyira számítunk, de összejöhet az egy tonna is” – fejezte ki reményét. Ugyanakkor nem győzte hangsúlyozni, hogy elsősorban a tartós élelmiszereket várják, de nincs kikötés, hogy mit gyűjt a Mikulástroli.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10 000 darab alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról.

A Mikulástroli 2015. december 5-e és 19-e között, a város 11 különböző trolibusz vonalán, hétköznap 17 és 20 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, menetrend szerint közlekedik, ami az érintett vonalak végállomásain kihelyezett tájékoztatókon, valamint a BKK honlapján olvasható. December 20-ától – december 24-e és 31-e kivételével – január 6-áig ugyanez a jármű Fénytroli néven közlekedik tovább naponta 17 és 21 óra között. A Mikulástroli normál díjszabás szerint vehető igénybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.