Fejek hullanak a roma önkormányzatnál

Megszüntette három képviselő mandátumát az Országos Roma Önkormányzat.

MTI
2015. 12. 07. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) vezetője az MTI-nek elmondta: az ORÖ elnöke által összehívott közgyűlés Orbán Gyula (RPM), valamint Balogh Pál és Tóth Pál (Lungo Drom) képviselőt fosztotta meg mandátumától méltatlanság miatt, az elhangzottak szerint azért, mert köztartozásaik vannak.

Dancs Mihály törvénytelennek nevezte az eljárást, szerinte az érintetteket nem kérdezték meg, és nem folytatták le törvényesen a méltatlansági eljárásokat. Az ügyben először a kormányhivatalhoz fordulnak, majd lehetséges, hogy később bírósághoz is – közölte. Dancs Mihály szólt arról is, hogy öt percre neki sem volt mandátuma, de miután igazolta, hogy nincs köztartozása, az erről szóló határozatot a testület visszavonta.

Közölte, felkérik az ORÖ elnökét, hogy rendkívüli közgyűlés keretében mondjon le vagy oszlassák fel az önkormányzatot, és a magyarországi cigányság újra válassza meg képviselőit, mert az ORÖ jelenleg nem tölti be szerepét. Az MTI az ügyben megkereste az ORÖ-t is, de kora délutánig nem kapott választ kérdéseire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.