Fellendítenék az élelmiszeripart 151 milliárdból

A felhívás célja az élelmiszer-ipari innováció ösztönzése.

MTI
2015. 12. 28. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztatás szerint a felhívás célja az élelmiszer-ipari innováció ösztönzése, az elavult technológiai módszerek helyett magasabb hozzáadott értéket eredményező technológiák beszerzése, valamint új munkahelyek teremtése.

A mezőgazdasági termelők, valamint mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások egyénileg legfeljebb 500 millió forint, kollektív beruházás keretében pedig 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak, a támogatás intenzitása egyes régiónként eltérő, legfeljebb 50 százalék.

Az érintettek elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat és kifizetési kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján, 2016. február 15-étől 2018. február 15-éig. Az ez időszak alatt benyújtott projekteket együttesen bírálják el.

A pályázatról részletes információ található a Széchenyi2020 oldalon és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában megjelent kézikönyvben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.