Felvásárolják Komlót az arabok

Tíz hónap alatt tizenhat lakást szereztek meg.

MNO
2015. 12. 09. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a korábbi években nem volt hasonlóra példa, most tíz hónap alatt tizenhat komlói lakást szereztek meg arabok – számolt be róla a Népszabadság. A város polgármesteri hivatala a lappal közölte: volt, aki Kuvaitból érkezett, mások Egyiptomból, Szíriából vagy Iránból jöttek.

A lakásvásárlásokat egy kuvaiti tulajdonban lévő, Pécsen tavaly bejegyzett cég intézi, és ennek szintén van néhány lakása Komlón. Az ügyvezető későbbre ígért választ a Népszabadságnak, de azt elmondta, hogy az olcsó árak számítottak fő szempontnak, valamint a környék hegyei és erdői. A 24 ezres Komlón több mint ezer lakás áll üresen, 2-3 szobás ingatlanok már néhány millióért elvihetők.

Az arab vásárlók lakásaikból utazhatnak a közeli gyógyfürdőkbe, szomszédaik szerint pedig ritkán tartózkodnak ott, egy-két hetet lehettek csak Komlón.

A hirtelen nagy számban felbukkanó arabok a nemzetbiztonság figyelmét is felkeltették: a lakásszövetkezetnél és a szomszédoktól érdeklődtek az új lakókról. A vizsgálódás után a komlóiak egy része attól tart, hogy esetleges terrorgyanú merülhetett fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.