„Folyamatosan kapok életveszélyes fenyegetéseket”

Hegedüs István, a roma önkormányzat elnöke nem tudja, mikorra tudják visszaszerezni az ORÖ becsületét.

MNO
2015. 12. 07. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Flóriánnak még van ideje elszámolni a közpénzekkel, azaz joga van a védekezéshez, ugyanakkor a folyamatos végrehajtási eljárások miatt olyan összegeket vonnak el az ORÖ-től, amelyek nehezítik a működésünket – jelentette ki Hegedüs István a Népszavának.

Mint mondta, nem gondolja, hogy ezekkel az összegekkel el tud számolni Farkas Flórián, hiszen a szabálytalanságok miatt ezeket – elmondása szerint nagyjából százmillió forintot – már levonták az ORÖ-től. Mint ismert, az ügyeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma is vizsgálta, olyan szabálytalanságok kerültek napvilágra, mint a jogtalan autóbérlések, bútorvásárlások. Kiderült például, hogy az előző vezetés jogtalanul vett fel normatív támogatást nem létező tanulók után, ami miatt a Szolnoki Kormányhivatal döntése alapján 24 millió forintot vontak le az ORÖ-től. Hegedüs szerint az egész szervezetet nem terhelheti felelősség a korábbi vezetés tevékenységéért.

Az elnök hangsúlyozta: a szabálytalanságokat eltusolni nem lehet, céljuk, hogy tisztességes, átlátható munkát végezzenek.

Hegedüs egyetért Lázár Jánossal abban, hogy ami a roma közéletben zajlik, elsősorban nem anyagi, hanem morális kárt okoz a cigányságnak. Példaként említette legutóbbi mohácsi közgyűlést. Mint mondta, azóta napvilágra került, hogy Farkas Flórián buzdította botrányra a képviselőket. Hegedüs az elmúlt egy év tükrében úgy véli, Farkas állhatott az előző közgyűlések botrányainak a hátterében is. Mint mondta, a hanganyagok teljes mértékben alátámasztják, a cirkuszokat Farkas Flórián generálja. Az ORÖ elnöke szerint ezek a botrányok is közrejátszhattak abban, hogy az ORÖ 2015-ben egyetlen felzárkóztatási programot sem kapott, viszont olyan forrásokat vontak el tőlük, amelyekre nem lehetett előre számítani.

Az ORÖ ingatlanjai körül felmerült anomáliák kapcsán Hegedüs azt mondta, Farkas Flóriánt levélben szólítják fel, hogy még az idén rendezze az elmaradt költségeket. Mint mondta, ez evidens, hiszen a kulcsok az ő kezében voltak, ezért a fizetési kötelezettség is őt terheli a több mint egymilliós közös költség elmaradása miatt.

Hegedüst rendre támadások érik, folyamatosan kap életveszélyes fenyegetést. Mint mondta, nemrég egy rágalmazási ügy miatt jelentették fel, most kapta kézhez a végzést, amelyben a független magyar bíróság arról tájékoztatta, hogy tárgyalás nélkül megszünteti ellene a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.