Kulcsár József diploma nélkül Irán-szakértő

A volt fideszes országgyűlési képviselőnek nyelvvizsgája sincs, de utánaolvasott a perzsa történelemnek.

MNO
2015. 12. 14. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál azon kérdésére, hogyan mélyedt el a témában, Kulcsár József azt válaszolta, utánaolvasott a perzsa történelemnek, valamint hozzátette: az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége Zuglóban található – innen erednek a jó kapcsolatai, és „dolgoznak barátai is a térségben”.

Mint írják, a korábban autószerelőként tevékenykedő Kulcsár 2006–2010-ben a XIV. kerületi önkormányzat fideszes képviselője volt, egy ciklussal később, 2014-ig a párt parlamenti frakcióját erősítette, és egy időben a Fidesz zuglói választókerületében is elnökölt.

Az Országgyűlés honlapja szerint középfokú végzettséggel rendelkezik, nyelvismeretet pedig nem tüntettek fel. Kulcsár József azt állítja, oroszul és magyarul tárgyal iráni partnereivel, a nyelvet „évekig tanulta az iskolában” – teszik hozzá.

Az Átlátszó.hu azt írja: Kulcsár névjegyén a senior expert titulus áll, az MNKH tájékoztatása szerint a szakértő megbízási szerződéses viszonyban havi 135 ezer forintos juttatásért látja el feladatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.