Lázár: Legyen adóügyintézés a kormányablakoknál

Állítólag Orbán Viktor hamarosan Békéscsabára látogat.

MTI
2015. 12. 01. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre a Miniszterelnökség 40 milliárd forinttal támogatja a kormányablakok informatikai rendszerének fejlesztését – mondta. Tállai Andrásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóhatóság felügyeletéért is felelős parlamenti államtitkárának pedig azt javasolta, hogy adóügyeket is lehessen a kormányhivatalokban intézni – tette hozzá.

Lázár János szólt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan Békéscsabára látogat, hogy stratégiai megállapodást kössön a megyei jogú várossal. Ő maga pedig rövidesen elmegy Mezőhegyesre, amelyet „a politikai ellenfelek megszálltak”.

Hozzátette: azok, akik 2004-ben eladták a mezőhegyesi állami gazdaságot, előtte szétlopták, most pedig tiltakoznak az ellen, hogy a kormány egy állami mintagazdaságot szeretne ott szervezni. Hangsúlyozta, garantálják az ott élő négyszáz ember megélhetését az állami földlicitek után is. (Az első mezőhegyesi állami földterületet december 8-án hirdetik meg nyilvános árverésen.)

Lázár János régóta szorgalmazza Békés és Csongrád megye együttműködését, ezért – mint mondta – javasolja a kormánynak és a kormányfőnek, hogy Szeged és Debrecen között a 47-es utat tegyék négysávúvá. Kifejtette: a tervezést még megkezdenék ebben a ciklusban, a kivitelezés 2018 után történne, és lehetőség szerint 2021-re lenne kész.

Beszéde végén a miniszter közölte, a járási és kormányhivatalok összevonása áldozatokkal is járt, 2500-an veszítették el vezetői munkájukat. Emlékeztetett: a kormány július elsején elindította a közszolgálati életpályamodellt, amely béremelést jelentett a területen dolgozók számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.