Még a kórházi betegeket is kitelepítették

Munkavégzés közben megsérült egy gázvezeték Nyíregyházán.

MTI
2015. 12. 08. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dóka Imre főhadnagy elmondta, hogy a Jósa András-kórház melletti Nagyvárad utcában történt gázömlés miatt a gyógyintézet rehabilitációs osztályáról a betegeket és az ott dolgozókat, valamint az utca közeli házaiban lakókat, a pontosított adatok szerint 81 embert telepítettek ki a tűzoltók és a rendőrök.

A gázömlést a tűzoltók megszüntették, és a gázszolgáltató cég szakembereivel közösen átvizsgálták a kórház területét. Átszellőztették a legjobban érintett rehabilitációs osztály épületét, és miután gázkoncentrációt nem mértek, visszatérhettek a betegek, az orvosok és az ápolók, akiket ideiglenesen a gyógyintézet más részlegeiben helyeztek el a mentés idejére.

Dóka Imre megjegyezte: a sérült gázvezeték végleges helyreállításáig – néhány óráig – egy lakóházban szünetel a szolgáltatás, de lakosságvédelmi intézkedésre ott sincs szükség, a fűtést más módon tudják biztosítani maguknak a lakók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.