Megint Rogán szomszédja volt a befutó

Mire megjelent a közbeszerzési értesítőben, ki nyert, addigra a munka dandárját már el is végezték.

MNO
2015. 12. 28. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán Antal Pasa parki szomszédja, Csetényi Csaba nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság bruttó 457 millió forintos közbeszerzését – fedezte fel az Átlátszó.hu a december 23-i közbeszerzési értesítőben. Csetényi két cége, a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. még novemberben halászta el a tendert, melynek tárgya az „olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése és lebonyolítása, ennek körében jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása”.

Mire megjelent a közbeszerzési értesítőben, hogy ki is nyert, addigra a legtöbb dolog, amire a nettó 360 milliós megbízás szólt, már le is zajlott – írja az Index.hu. December 14-én megszervezték a MOB 120. születésnapját ünneplő gálát az Operában, majd az ünnepi közgyűlést és az azt követő sajtótájékoztatót. Csetényi cégei koordinálták továbbá Thomas Bach NOB-elnök és a kiemelt VIP-vendégek programját, valamint november 17. és január 31. között kampányban népszerűsítik a budapesti olimpiát.

Az elnyert közbeszerzés hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt, a nyílt verseny mellőzésének indoklásában ez áll: „az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség”. Az indoklás elég nehezen hihető, hisz nyilván nem az utóbbi néhány hétben döbbent rá a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy most lesz a 120. születésnapja, és a 2024-es olimpiai pályázatról sem mostanában, hanem még februárban döntöttek – írja az Átlátszó.hu.

A közbeszerzési hirdetmény szerint Csetényi a megbízás 59 százalékát végezteti alvállalkozókkal, többek között például a Sensation Event & Congress Kft.-vel, amelynek tulajdonosa Sárosi Mónika, akinek tulajdonrésze van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos feleségének, Vajna Tímeának májusban alapított castingcégében, az Universe Management Kft.-ben is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.