Megújultak a MÁV-kórház rehabosztályai

320 millió forintos támogatásból növelték a hatékonyságot és javítottak a munkafeltételeken.

MTI
2015. 12. 08. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szecsei Klára elmondta: a beruházás célja volt egyebek között a szükségletekhez igazodó orvosi rehabilitációs ellátás biztosítása, a gyógyítás hatékonyságának, biztonságának növelése, ezzel együtt a munkafeltételek javítása, a regionális ellátórendszer megerősítése.

A fejlesztés során a rehabilitációs szakma fekvőbetegeit kiszolgáló fizikoterápiás egységet alakítottak ki, bővültek a terápiás lehetőségek, lecserélték az amortizálódott fizikoterápiás gépeket. Ezenkívül a gyógytornához szükséges tornatermi felszereléseket, betegmozgató gépeket, ápolási és az ápolást könnyítő eszközöket szereztek be. A projekt keretében fejlesztették a rehabilitációs osztályok informatikai eszközparkját, kialakították a fizikoterápiás egység informatikai rendszerét, és akadálymentesítés is történt.

Szecsei Klára kitért arra: a MÁV-kórház 269 ággyal, azon belül a rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás 131 ággyal működik. Az intézménynek a vasutasok tekintetében országos ellátási kötelezettsége van, a térség csaknem 250 ezer lakosának nyújtanak rehabilitációs szolgáltatást a kórházban – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.