Minden második szavazat a Fideszre menne

A ciklus közepén ekkora fölénnyel még egyetlen kormánypárt sem vezetett a Mediánnál.

MNO
2015. 12. 09. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenzéki párt viszont bírta már másfél évvel a választások után a biztos szavazók abszolút többségének támogatását: 1999 decemberében az MSZP-nek 52 százaléka, 2003 novemberében a Fidesznek 51 százaléka, 2007 végén pedig szintén a Fidesznek 64 százaléka volt.

Most a választani tudó biztos szavazók 51 százaléka a Fideszre szavazna, a Jobbik továbbra is második 21 százalékkal, a DK pedig továbbra is az MSZP-t szorongatja (9, illetve 11 százalék). A parlamentbe más párt nem jutna be, ehhez a legközelebb – négy százalékkal – az LMP áll.

A kutatást 2015. november 27-e és december 1-je között készítette a Medián, az ország több mint 100 településén véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A felmérés bővebben a lap csütörtöki számában lesz olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.