Most egy blog hirdet népszavazást az olimpiáról

Az olimpiarendezésről az állampolgároknak kell dönteniük, mivel ők adják rá a pénzt – érvelnek.

MTI
2015. 12. 08. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NO! – Népszavazást az olimpiáról! – elnevezésű kezdeményezés sikeréhez, ha az ötlet túljut a Nemzeti Választási Iroda szűrőjén, 140 ezer aláírást kell összegyűjteni.

Az olimpiarendezésről az állampolgároknak kell dönteniük, mivel ők adják rá a pénzt. A felelős döntéshez pontos és részletes információkra van szükség. A politika ettől próbálta megkímélni az embereket, mi most megpróbáljuk megadni nekik a lehetőséget – foglalta össze a Népszabadságnak az egyik szervező, Erdélyi Katalin népszavazási kezdeményezésük lényegét.

A magyar állam, a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság hétfőn írt alá együttműködési megállapodást a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról. Tarlós István főpolgármester a politikai összefogásra hívta fel a figyelmet, s kijelentette, „óvatos optimizmussal” tekint a magyar olimpiai pályázatra; Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat vezetője azt mondta, Budapest erős és esélyes pályázó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.