Négy településen is időközi választás lesz

Bostán, Rátóton és Vaskeresztesen polgármestert, Bereten roma települési képviselőket választanak.

MTI
2015. 12. 06. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei Bostán azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője a nyáron elhunyt. A tisztségért három jelölt indul, a voksoláson mintegy 130 választópolgár szavazhat.

A Vas megyei Rátóton szintén a polgármester halála miatt kellett új választást kiírni. A tisztségért hárman indulnak, és a szavazáson mintegy 230 választópolgár adhatja le voksát.

A szintén Vas megyei Vaskeresztesen pedig a tavaly októberben megválasztott, független polgármester szeptemberi lemondása miatt kell időközi választást tartani. A polgármesteri tisztségért két jelölt indul, és mintegy 300 választópolgár dönthet az új településvezető személyéről.

Vasárnap egy időközi települési nemzetiségi választást is tartanak: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.