Nem nyugszik a PM a rakétaeladások ügyében

Nem értik, hogy a hatályos törvények alapján miért nem történt nyilvános pályázati kiírás az ügyben.

MTI
2015. 12. 09. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése alatt tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem értik, hogy a hatályos törvények alapján miért nem történt nyilvános pályázati kiírás az ügyben.

Kiemelte, azért sem bízik abban, hogy a nemzetbiztonsági bizottság feltárja a történteket, mert a kormánypártok „Putyin tenyeréből esznek”, emellett a szocialista kormányok sem voltak rossz viszonyban Oroszországgal, a Jobbikkal kapcsolatban pedig „rendre felmerül az orosz finanszírozás gyanúja”.

A PM a hasonló helyzetek megelőzése érdekében – zuglói polgármestere gyakorlatát követve – nyilvánosságra hozna minden állami és önkormányzati szerződést, továbbá létrehozna egy korrupcióellenes ügyészséget – hangsúlyozta Tordai Bence.

A PM korábban azt közölte, egy olyan vadászbolt vásárolt fel a honvédségtől több mint ezer rakétát, amelyik 2012-ben még csak húszmillió forint árbevételt ért el. A Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön azt mondta, minden törvénynek és előírásnak megfelelt a Magyar Honvédség egyes fegyvereinek értékesítése.

Lázár János sajtótájékoztatón közölte, az értékesített anyag útja jól nyomon követhető; mind az értékesítő, mind a vevő a szükséges engedélyek birtokában volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.