Omladozik a Szent János Kórház osztálya

Borzalmas állapotokkal találkozott a Népszabadság riportere a Szent János Kórház pszichiátriai osztályán.

MNO
2015. 12. 08. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban sejtettnél is rosszabb állapotban van a Szent János Kórház pszichiátriai osztálya – derült ki a Népszabadság riportjából. A nyílászárókat ellepte a zöld- és feketepenész, a falak szétnyíltak, az ajtó szemöldökfájából pedig víz csöpög. Az orvosi szobát ezenfelül használaton kívül is kellett helyezni, miután annyira rossz állapotban volt már.

A WC-k sem túl bizalomgerjesztőek: az egyikben a csészék feletti strang több helyen repedt is, így a szenny a csőből a toalettet használó nyakába is zúdulhat. Esőzések idején a plafon beázik, a cserepeket fölötte már régebben levitte a szél. Megjavítani viszont nem tudják, mivel a falak is mozgásban vannak. A betegek ágyát el kellett húzni a faltól, miután a nedvességtől lehullott a vakolat.

Dohányozni, levegőzni is a berácsozott erkélyen keresztül lehet, a rácson pedig hónapok óta egy pelenka lóg, „ha megáztatja az eső, csorog belőle a mocsok.” A terápiás foglalkozásoknak helyt adó pincét is többször elöntötte már a szennyvíz.

Az elmúlt negyven évben átfogó felújítás itt nem történt – mondta el a Népszabadságnak Kázmér Tibor főigazgató. „A gondot saját erőnkből nem tudjuk megoldani, s ez alapvetően nem is a mi feladatunk lenne. Jelentős javulást csak az intézmény teljes körű és átfogó felújítása hozhatna” – fejtette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.