Százan vették el a magyarok munkáját

Hiába volt a több száz milliós kampány, nem tolonganak a hazai munkáért a migránsok.

Horváth Csaba László
2015. 12. 12. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Úton-útfélen olvasható volt nyáron a migránsoknak szóló, ám magyar nyelven megfogalmazott üzenet az óriásplakátokon. A kampányra több mint 300 millió forintot költött az állam. Úgy tűnik, teljesen feleslegesen. A migránsok ugyanis hamar egyértelművé tették, hogy nem kívánnak Magyarországon maradni, és elvenni a magyarok munkáját. Ezt bizonyította többek közt, hogy hetekig képesek voltak a Keleti pályaudvaron várakozni, hogy feljuthassanak a Németországba induló vonatokra. Továbbá az is, hogy hajlandók voltak gyalog elindulni Ausztria felé az M1-es autópályán. De mára a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesének tájékoztatásából is az látszik, alig mérhető azoknak a migránsoknak a száma, akik hazánkban akartak maradni. Tállai András a szocialista Kiss László írásbeli kérdésére közölte, hogy idén 101 fő menekültként elismert személy foglalkoztatásának megkezdését jelentették be a munkáltatók a munkaügyi kirendeltségeken. De azt is hozzátette a miniszterhelyettes, hogy 66 menekült munkaviszonyát megszüntették. Igaz, a válaszból az nem derül ki, hogy van-e átfedés a megkezdett és a megszüntetett munkaviszonyok között, és a 101 Magyarországon munkát vállaló menekült közül szüntették-e meg 66 munkaviszonyát. Azonban ha így volt, akkor csupán 35 menekültnek van továbbra is munkaviszonya, s veszi el a magyaroktól a munkát a kormányzati propaganda alapján.

A plakátkampány hatalmas politikai vihart kavart, és a társadalom egy részének rosszallását is kiváltotta. A bevándorlóellenes feliratokat főként az ellenzéki pártok felhívására az ország számos pontján megrongálták. Az óriásplakátokat egy idő után már a rendőrség őrizte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.