Terrorveszély: kampányvideóval rukkolt elő a kormány

„Minden 12. másodpercben újabb illegális bevándorló érkezik Európába.”

MTI
2015. 12. 03. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány Facebook-oldalára csütörtök délután felkerült, mintegy 30 másodperces kisfilmben kiemelik, hogy minden 12. másodpercben újabb illegális bevándorló érkezik Európába. „Ellenőrizetlenül lépik át a határt, így nem tudjuk, kik ők és mennyi közöttük az álcázott terrorista” – hangzik el a filmben.

Idézik Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi parlamenti felszólalását, amely szerint „semmiféle ideológia vagy gazdasági érdek miatt nem tehetjük ki életveszélynek az európai polgárokat”, és hangsúlyozzák, hogy Magyarország kormánya nemet mond a kötelező betelepítési kvótára.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól.

Elmondta, hogy a kampány decemberben és januárban zajlik „hagyományos eszközökkel”: országos és helyi lapokban, rádiókban és televíziókban, valamint az interneten helyeznek el hirdetéseket.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja felszólította a Fideszt, hogy hagyjon fel „menekültellenes gyűlöletpolitikájával”, amelyet szerintük „korrupt és hozzá nem értő kormányzásának” leplezésére használ. A párt csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a bejelentett „gyűlöletkampány” célja világos: a Fidesz leplezi korrupt kormányzását, például „a földek ellopását, a közbeszerzési törvény visszamenőleges hatályú módosítását vagy Paks II. ügyét”.

Mint ismert, a kormány korábban is próbálkozott külföldi migránsellenes kampánnyal. Az augusztusban bejelentett kampánnyal az volt a céljuk, hogy világossá tegyék, nem érdemes elindulni Magyarország irányába, mert megváltoztak a jogszabályok és épül a határzár. A kampánnyal elsősorban az embercsempészeket kívánták megcélozni.

Mint arról az MNO is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIV. plenáris ülésén bejelentette: Magyarország ma beadja a migránsok kötelező kvóták szerinti szétosztásáról szóló EU-s döntést megtámadó keresetét az Európai Bíróságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.