Új módszerek kellenek a muszlimok integrálásához

A szakértő szerint vezető európai politikusok is arról beszéltek, hogy a multikulturalizmus nem volt jó.

MTI
2015. 12. 09. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában a II. világháború után kezdődött a muszlim közösségek integrációja; főleg gyarmati okokból az Egyesült Királyságba főleg Pakisztánból, Franciaországba Algériából, Marokkóból, Németországba pedig tradicionálisan a török közösségek érkeznek – idézte fel a szakértő.

Ők azok, akik zárt közösségeket alkothatnak, ha nem sikeres az integrációs politika – tette hozzá, megjegyezve: a jelenlegi migrációs hullámban is nagyon sok ember érkezik, akit a vallás összekapcsol.

A szakértő hivatkozott arra, hogy vezető európai politikusok is arról beszéltek, az eddigi integrációs politika, a multikulturalizmus nem volt jó. Egyes államok most a sikeres integráció érdekében próbálnak együtt dolgozni a muszlim közösségekkel, vezetőkkel, emellett pedig egyre több pénzt adnak a különböző közösségi terek, iskolák építésére, ahol az állam jelen lehet és tudja szabályozni a folyamatokat, ezzel előzve meg azt, hogy a muszlim közösségek a szegregáció, leszakadás miatt megszervezzék magukat, mert ott sokkal könnyebben felüti fejét a radikalizmus is – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.