Újabb állami cégvezetők kaphatnak ötmilliós fizetést

Az új évet néhányan jelentős fizetésemelés reményével ünnepelhetik.

MNO
2015. 12. 30. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben emelték az állami cégvezetők bérét, akkor azzal indokolva a lépést, hogy azokat közelíteni kell a piaci bérekhez, és több kategóriát vezettek be. A lépéssel a pénzügyi szektorban dolgozó állami vezetők jártak legjobban, ahol havi bruttó 5 millió forintban határozták meg az adható alapbért, a többi kategória elmaradt ettől. Az energiaszolgáltatóknál és a stratégiailag kiemelt cégeknél „csak” havi 4 millió forint a legmagasabb vezetőknek adható alapbér, a többi állami cégnél havi 3 millió forint lehet a havi bruttó.

A keddi Magyar Közlönyben több nagy állami vállalatot átsoroltak az eddig csak a pénzügyi szektor cégeit tömörítő első kategóriába. Így most már 5 milliós alapbért kaphatnak a Magyar Villamos Művek (MVM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV vezetői is – írta az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.