Változik a MÁV és a Volán menetrendje

Karácsonykor és szilveszterkor ünnepnap szerint ütemezik a közlekedést.

MTI
2015. 12. 21. 21:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV-Start azt közölte, hogy december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én a pénteki, 2016. január 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság a rendelkezésére álló összes üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyeladás figyelembevételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez mérten az intercityvonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

A Volánbusz tájékoztatása szerint december 24-én az utolsó járatok délután 4 és 5 óra között indulnak el, de Székesfehérvárra és Veszprémbe ez után is közlekednek buszok. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli, december 31-én pedig az utolsó autóbuszjáratok általában nem közlekednek. December 31-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, január elsején a munkaszüneti napra érvényes menetrend lesz érvényben.

A Balatonon a komp rövidebb ideig közlekedik karácsony első napján, valamint az óév utolsó és az újév első napján. A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint óránként jár a komp a tó befagyásáig Szántódról 7 és 17 óra között, Tihanyból pedig 7.30 és 17.30 között. December 24-én és 30-án 15 órakor, illetve 15.30-kor indul az utolsó járat. Az újév első napján Szántódról 10 órakor, Tihanyból 10.30-kor indul az első komp.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.