Véget érhet a dugók korszaka?

A végleges nyomvonalára terelik a 10-es főút közlekedését csütörtök hajnalban.

MTI
2015. 12. 02. 22:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy a szakemberek péntek éjszaka, félpályás korlátozás mellett viszik fel az aszfalt kopórétegét. Ezenkívül megépítik a korábban, a terelőút miatt kihagyott szegélyeket is – tették hozzá.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a beruházás keretében a 10-es főút új, két kilométeres nyomvonala mellett kétszer egysávosra szélesítik az Aranyvölgy utcát a Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között, továbbá külön gyalogosjárdát és kerékpárutat építenek.

A biztonságos közlekedést segítve az új szakasz alatt kerékpáros- és gyalogos-aluljárót létesítenek az ürömi megállóhely északi oldalán, a Solymár köz vonalában. Az új 10-es főút Üröm megállóhely mellett felüljárón keresztezi majd a Budapest–Esztergom-vasútvonalat.

A kivitelezést a Strabag végzi nettó 7,03 milliárd forint értékben, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával – írta a kommunikációs igazgató.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.