Újabb százmilliók az olimpiai megvalósíthatósági tanulmányra

Hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás, egyetlen ajánlattevővel.

MNO
2016. 01. 20. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap jelent meg az európai uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavaly november 19-én megbízta a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó céget „a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány, valamint az ahhoz tematikusan kapcsolódó pályázati kérdőív elkészítéséhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás beszerzésével”.

Az Átlátszó.hu ennek kapcsán azt írja, hogy mindez hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt, egyetlen ajánlattevővel, a PwC-vel, így ez a cég nyerte a nettó 240 milliós megbízást. Csakhogy tavaly a Miniszterelnökségtől a vállalat már kapott 480 millió forintot a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányára. Erről először Borkai Zsolt MOB-elnök azt állította, hogy nem közérdekű adat, majd a Miniszterelnökség próbálta letagadni, hogy egyáltalán elkészült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.