A Párbeszéd Magyarországért sem ment iskolába

A PM csatlakozott a „kockás inges” mozgalomhoz is.

MTI
2016. 02. 29. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus úgy értékelt: végre „felébredtek” az emberek, és megértették, hogy nem tűrhetnek tovább, ha a hatalom az ő és a gyerekeik életével játszik. Tordai Bence nagyra értékelte, hogy a mozgalom nem hagyja megosztani magát, kölcsönös a szolidaritás a tanárok, az ápolók, a szakszervezetek, a diákok és a szülők között. Szerinte ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen célja az, hogy megossza és leszerelje a tüntetéseket. „Altatásra játszanak\" – fogalmazott a szóvivő.

Naszályi Márta, a PM elnökségi tagja azt mondta, két iskolás gyermekét tartotta otthon hétfőn, és úgy látja, mindenképpen azok mellé kell állni, akik most felemelték a hangjukat az Orbán-kormány közoktatási rendszere ellen.

A február 29-re a Facebookon meghirdetett Nem leszek suliban kezdeményezés szervezői arra kérték a szülőket, hogy hétfőn ne küldjék gyerekeiket iskolába. Az esemény oldalán a szervezők úgy fogalmaztak, hogy ezt „első figyelmeztetésnek” szánják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.