Foghíjas iskolapadok: zajlik a Nem leszek suliban nap

Gyermekük otthon tartásával fejezik ki a szülők szolidaritásukat az oktatási reformokért küzdő pedagógusokkal.

MNO
2016. 02. 29. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebookon eddig 33 ezren jelezték, hogy részt vesznek a Nem leszek suliban nevű akcióban. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár korábban nyílt levelében károsnak, megosztónak és az iskolai élet nyugalmát nagymértékben megzavarónak nevezte a kezdeményezést.

Majdnem üres a folyosó nyolc órakor a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban – számolt be a Hír TV helyszíni tudósítója. A nulladik óráról nyolcan hiányoztak, ez az osztálylétszám 30 százalékát jelenti. Az igazgató, Pukli István elmondta, ő arra számít, hogy minden diák megjelenik az órákon. Ha nem, úgy igazolást kell hozniuk, amely lehet szülői, orvosi vagy hatósági igazolás.

Budapesten programokat szerveznek azoknak a diákoknak, akik távol maradtak az iskolától, hogy ne maradjanak el hétfőn sem az ismeretelsajátítással – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója.

Kaposváron mintegy száz szülő vonult utcára a hírTV információja szerint van olyan iskola, ahol nem jelent meg diák.

Elkezdik begyűjteni a szülők véleményét az oktatási rendszerről – nyilatkozta a Hír TV-nek Puskás Krisztina, a Nem leszek suliban nap szervezője.

Visszautasítja a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, hogy politikai célokra használnák fel a gyerekeket a Nem leszek suliban nevű mai esemény kapcsán. Pukli István a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, egyfelől jólesik neki a szülők szolidaritása, de örülne, ha minden tanuló bent lenne ma az iskolában.

Pukli szólt arról is, hogy március 15-én tüntetés lesz a Tanítanék Mozgalom javaslatára, amelyet a Civil Közoktatási Platform szervez, ott lehet erőt demonstrálni például azzal, ha beterítik az Andrássy utat és a Kossuth teret. Hozzátette: holnap kiadják az azonnali követelési listájukat, ezek azok a kérdéskörök, amelyekben azonnal lehet lépni, akár az év végéig is.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár korábban a Kliknek küldött levelet a távolmaradás kapcsán. Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár sem hagyta szó nélkül a tiltakozás hírét, a Facebookon fejtette ki, hogy szerinte aki nem megy iskolába hétfőn, „csekély műveltségű, befolyásolható ember” lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.