Hiába várták pénzüket az orvosok

Az Emmi azt ígérte, januárral a szakorvosi minimálbér 270 ezer forintra nő, de úgy tűnik, az összeg nem emelkedett.

MNO
2016. 02. 05. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapták meg az ígért béremelést a szakorvosok – jelentette be közleményében a 781 orvost tömörítő 1001 Orvos Hálapénz Nélkül csoport. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma eredetileg azt ígérte, hogy januárral a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra nő, azaz nem lesz olyan szakorvos az országban, aki ennél kevesebbet keres. Mindezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda is megerősítette.

Úgy tűnik, ez mégsem történt meg: a szakorvosok pénteken kapták meg bérüket, és szembesültek azzal, hogy semmit nem változott. A csoport emiatt adta ki közleményét, amelyben kiemeli: a képzett magyar szakorvos a szlovákiai kollégák keresetének még a felét sem kapja meg. Nettó órabére kevéssel haladja meg az 1000 forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.