Nem nyugszik az ügyészség Biszku-ügyben

A vádhatóság továbbra is életfogytiglani fegyházbüntetést kér az egykori kommunista politikusra.

MTI
2016. 02. 17. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bagoly Bettina tájékoztatása szerint a vádlott terhére súlyosításért, anyagi és eljárási jogszabálysértés miatt bejelentett fellebbezés a vádirati minősítés megállapítására, valamint Biszku Béla vádlott vonatkozásában életfogytig tartó, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására irányul.

A lap emlékeztetett arra, hogy a megismételt elsőfokú eljárásban tavaly a Fővárosi Törvényszék a 94 éves egykori kommunista vezetőt bűnpártolással elkövetett háborús bűntett miatt két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Ezzel együtt nem tálalta bűnösnek az 1956. decemberi salgótarjáni és budapesti, Nyugati téri sortűzzel összefüggésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.