30 forinttal támogatják az agydaganatos szegedi férfit

1974 óta ugyanazt a lakbértámogatást kapja.

MNO
2016. 03. 10. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő, ugyanakkor felemelő történetet tálalt a Délmagyar.hu Bodnár Károlyról, aki humorral kezeli az abszurd történetet. „Ebbe a lakásba 1981-ben költöztem be, a lakbérem 45 forint volt, így a 30 forintos hozzájárulás majdnem kifutotta, de most nem is tudom, mit csináljak, félretegyem vagy elköltsem az egészet” – kezdi. Felhívja rá a figyelmet, hogy története nem egyedi, egy barátjának 150 forinttal támogatják lakhatását.

„Mindent a kellő optimizmussal kezelek, hiszen elpusztíthatatlan vagyok” – kommentálja állapotát, melyet nem tekint betegségnek. A szoba-konyhás lakásban élő férfi 80 ezer forintos nyugdíjából állja a rezsit, és az étkezésre sincs gondja, hiszen az egyszerű ételeket szereti, például a krumplis tésztát vagy a pörköltet csirkefarhátból. Horgászni is gyakran jár. Csak a lakbér-hozzájárulás összege komikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.