350 millió forint Orbánék őrzésére

A karmelita kolostorba költöző hivatalhoz nagyobb védelem is dukál.

MNO
2016. 03. 12. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelkezés pedig nem is akárki védelmében született: a szöveg szerint „a karmelita kolostorhoz kapcsolódó személyvédelmi feladatok ellátásának biztosítása érdekében” hozták meg.

Pontosan nem tudni, a budai Várba mely minisztériumok költöznek, milyen feltételekkel, mely épületekbe, és mennyibe fog ez kerülni, ahogy azt a Magyar Nemzetben is megírtuk. Ám Lázár János még decemberben azt mondta a Hír TV szerint: „a Miniszterelnökség költözik a Várba, alapvetően a Karmelitába, erről szól a kormánydöntés. Természetesen átmeneti jelleggel, akár évtizedekre másnak is elérhetővé tesszük az épületet. A lényeg az, hogy a Sándor-palota a miniszterelnök hivatala. A mindenkori miniszterelnöki hivatal, kancellária vagy miniszterelnökség pedig a Karmelita.”

Tehát a TEK-nek most átcsoportosított összegek – egyszeri 85,7 millió és tartósan 271,4 millió – a Vs.hu szerint dologi és személyi jellegű kiadásokat jelentenek, utóbbi miatt pedig valószínűsítik, hogy 35 fővel növelik a TEK létszámát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.