A Jobbik előtt a tiszavasvári modell

Ott lesz az elnökségi ülésen a vasvári polgármester.

Katona Mariann
2016. 03. 23. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretes, februárban Tiszavasváriban komoly pánik tört ki a város cigányok lakta, Széles út és Keskeny utca által határolt szegregátumában és abban az iskolában, ahová a telepi gyerekek járnak. A riadalmat az okozta, hogy a helyi képviselőt-testület elfogadta Fülöp Erik polgármester javaslatát, amely alapján rendteremtési feladatokkal bízzák meg a Becsület Légióját. A szervezet tagja többek között Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, illetve Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője. Utóbbi politikus látta el a „különítmény” kommunikációs feladatait, így ő számolt be a Magyar Nemzetnek arról, hogy azért bízta meg a Becsület Légióját a tiszavasvári önkormányzat, mert nem feltétlenül helyhatósági kérdésekben kell rendet tenniük. Volner János itt a rendőrség munkájára, az áramlopások miatt a szolgáltatókkal való kapcsolattartásra és a gyámügyre célzott elsősorban. Elmondása szerint a „légió” tagjai tevékenységükért pénzt nem kapnak, irodahelyiséget biztosítanak számukra. Arról is beszélt, hogy az egy hónappal ezelőtti hangulatkeltés a kormánypárthoz közeli személyeknek köszönhető.

Hasonló forgatókönyv valósulhat meg egy baranyai faluban, az ötszáz fős Sumonyban. A település cigány származású független polgármestere ugyanis a Jobbiktól vár segítséget a bűnözés visszaszorítása érdekében, mivel már nem bízik a rendőrségben. Az ellenzéki párt az érpataki modellt vezetné be a többségében romák lakta településen.

Ha a pokolba indul az ember, vigyen magával kísérőt. A mi Vergiliusunkat Glonczi Lászlónak hívják, roma aktivista, és Nyíregyházán, a Guszevtelepen vesszük fel az autóba. Huszonkét kilométer innen Tiszavasvári, van időnk az úton beszélgetni – olvassa el a Magyar Nemzet riportját!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.