A Jobbik népszavazással akadályozná a külföldiek földvásárlását

Már tavaly is benyújtották, de az NVI elutasította.

MTI
2016. 03. 02. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a testület utólag igazat adott pártjának a múlt év elején már benyújtott kérdés ügyében. Akkor azzal utasították el beadványukat, hogy az uniós jog a nemzetközi jog hatálya alá tartozik, a kormány kvótáról szóló kezdeményezésénél azonban ezzel ellentétes volt az indoklás – magyarázta.

A Jobbik arról kérdezné az embereket, hogy egyetértenek-e azzal: az Országgyűlés határozati javaslatban kérje fel a kormányt az uniós csatlakozási szerződések módosításának kezdeményezésére azért, hogy a termőföld tulajdonjogát az állam, az önkormányzatok és az egyházak kivételével csak belföldi magyar állampolgárok szerezhessék meg.

Magyar Zoltánt kérdezték az MSZP földprivatizációról szóló kezdeményezéséről is. Üdvözölte, hogy a kérdés átment az NVB-n, és jelezte, hogy támogatják, ám megjegyezte azt is: a népszavazás várhatóan ősszel lehet, és akkorra eladják az összes állami földet, visszamenőleges hatálya pedig nem lehet az eredménynek.

A földprivatizáció leállítására szólította fel az LMP és az MSZP is a kormányt. A szocialisták a népszavazási kezdeményezésükre hivatkoztak, amelyet a múlt héten jóváhagyott a legfőbb bírói fórum. Az ökopárt kész segíteni a szocialistáknak az aláírásgyűjtésben – olvassa el a Hír TV cikkét!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.