A szocialistáknak nem tetszik az LMP ötlete

Tóbiás József szerint addig nem lehet egyeztetni, amíg nem világos, hogy mi történt a „fekete kedden”.

MTI
2016. 03. 05. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József így reagált szombaton az LMP népszavazási törvénnyel összefüggő egyeztetési felhívására az MTI-hez eljuttatott közleményében. A szocialista politikus szerint addig nem lehet a jövőről egyeztetni, amíg nem világos, hogy kik voltak ott, milyen szándékkal és kiknek a megbízásából cselekedtek.

Tóbiás József rámutatott: mindenkinek az az érdeke, hogy kiderüljön a teljes igazság.

„Bűncselekmény történt, amelynek a bűnöseit meg kell nevezni és meg kell büntetni! Ha a bűnösöknek voltak felbujtóik, őket is felelősségre kell vonni” – fogalmazott. Hozzátette: demokrataként és hazafiként nem lehetnek cinkosai még hallgatólag sem azoknak, akik el akarják tussolni mindazt, ami történt.

Orbán Viktornak és kormányának pedig addig nincs morális tőkéje tárgyalni a jövőbeli népszavazási törvényről, amíg nem tisztázódik az esetleges érintettségük – zárta állásfoglalását.

Az LMP társelnöke szombaton közölte: ötpárti egyeztetésre hívják keddre a parlamenti frakciók képviselőit a népszavazási törvény megváltoztatásáról. Schiffer András társelnök-frakcióvezető budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vissza kell adni a népszavazás intézményét az embereknek, ezért „leporolták” erről szóló korábbi javaslataikat, a többi között az alaptörvény ezt célzó megváltoztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.