Az Emmi szerződést bonthat az ORÖ-vel

A pénzek elköltése miatt a Magyar Nemzet információi szerint ügyészségi nyomozás is folyik.

MNO
2016. 03. 08. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma milliárdokat követelhet vissza a Híd a munka világába program miatt. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) még Farkas Flórián elnöksége idején több milliárd forint uniós pénzt kapott egy olyan szervezet létrehozására, amelynek célja főként roma származású munkavállalók foglalkoztatása. A nemrég lezárult kormányzati vizsgálat során kiderült, semmilyen szakmai tevékenység nem folyik a szövetkezetben. Ráadásul a szövetkezet hónapokon át nem adta le az uniós támogatások záró elszámolását, mert a dokumentáció nagy részét egy adóvizsgálat során már tavaly nyáron lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az Index információi szerint az Emmi napokon belül bejelenti, hogy felbontja a Híd a munka világába projektre kötött szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. A visszatérítendő összeg 1,6 milliárd forintot tesz ki.

A pénzek elköltése miatt a Magyar Nemzet információi szerint ügyészségi nyomozás is folyik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.