Az MSZP továbbra is áfacsökkentést sürget

A párt az alapvető élelmiszereket csak 5 százalékos forgalmi adóval terhelné.

MTI
2016. 03. 26. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családok többségének nagy anyagi gondot, kihívást jelent a húsvétra való felkészülés, a nagybevásárlás, a Fidesz által fenntartott 27 százalékos élelmiszeráfa sokuknak a böjti időszak meghosszabbítását jelenti – fogalmazott a politikus. Hozzátette: ilyen „brutális” élelmiszeradó sehol sincs Európában.

A politikus idézte a Nézőpont Intézet nemrégen készült – és kiszivárgott – kutatását, amely arra jutott, hogy a magyar emberek 62 százaléka áfacsökkentést akar. Hozzátette: a nyers sertéshús áfájának csökkentése is bebizonyította, hogy ez a mértékű adócsökkentés leviszi az árakat.

A népjóléti bizottság szocialista tagja szerint azonban nemcsak az élelmiszerek áfáját, hanem az adóterhek általános csökkentése is szükséges lenne.

Bangóné Borbély Ildikó úgy véli,  a magyar családok többsége nem érzékeli a költségvetési és kormánysikereket, sőt – mint mondta – az Európai Bizottság jelentése is komoly kritikákat fogalmazott meg, amelyeket a magyar kormány eltitkolt. Ilyen a szegénység és a rossz szociális mutatók – említette.

Az MSZP szerint az igazi megoldás az lenne, ha minden dolgozó ember megkapná azt a fizetést, amiből meg tud élni, és el tudja tartani családját. Mint mondta, „nem engedhetik meg, hogy a Fidesz-kormány a terített asztal lehetőségét is elvegye a magyar családoktól”.

Más témában kérdésre válaszolva a politikus azt mondta, az MSZP felháborítónak tartja a kormány mértéktelen költekezését az autó- és bútorbeszerzések kapcsán, és emlékeztetett: a Fidesz 2010-ben és 2014-en is azzal kampányolt, hogy az ilyen beszerzésekre stopot rendel el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.