Betondarabok hullottak le a Petőfi hídról

A tűzoltók eltávolították a még veszélyesen lógó elemeket.

MNO
2016. 03. 02. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisdi Máté elmondta: a tűzoltók létrás kocsiról eltávolították a hídról a még veszélyesen lógó darabokat, erre az időre lezárták a Petőfi hídnál a budai alsó rakpartot.

Senki sem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A hídmester bevonásával indítottak vizsgálatot, aki megállapította, hogy burkolati elemek hullottak le a hídról – közölte a szóvivő.

Utóbbi értesülést a Budapest Közút Zrt. is megerősítette. A szervezet közleményében úgy fogalmaz, a változékony, csapadékos időjárás következtében meglazult útburkolati elemek, egy burkolókő és egy kábeltálca darabja esett le reggel a Petőfi hídról. Hozzáteszik, a hídmester a tűzoltókkal együtt átvizsgálta a hidat, és további mozgó elemeket távolítottak el, jelenleg más, veszélyes útburkolati darabok nincsenek.

Azt írják, gyakoribb ellenőrzéssel próbálják segíteni, hogy a jövőben hasonló balesetveszélyes helyzetek ne alakulhassanak ki. Kiemelik, hogy a híd szerkezete nem sérült, de a ma reggel történtek is megerősítik, hogy szükséges a Petőfi híd felújítása, amire a Lánchíd felújítása után kerülhet sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.