Budai Gyula 2018-ban visszavonulna

A volt elszámoltatásügyi kormánybiztos ügyvédként sokkal jobban keresett, ezért ott is hagyná a parlamentet.

LD
2016. 03. 17. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én biztos nem gazdagodtam meg, ügyvédként sokkal többet kerestem, ezért ’18-ban szeretnék visszamenni ügyvédnek” – jelentette ki a Vs.hu kérdésére Budai Gyula miniszteri biztos, miután a lap Stumpf István alkotmánybíró kijelentéseivel kívánta szembesíteni őt. Beszámoltunk róla: az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere a Tárki kiadványában azt ecsetelte, jól képzett szakemberek és fiatalok hagyják el az országot, a polgári erények helyét pedig átveszi a karriervágy és a gazdagodás hajszolása. „Nem szerencsés, ha a feltörekvő gazdasági és politikai elitcsoportok által is támogatott »celeb-kultúra« válik a társadalom számára felkínált magatartás-mintává” – írta Stumpf István. Budai Gyula viszont úgy vélte, óriásit téved, aki azt hiszi, hogy a politikai pálya karriernek mondható. A felvetésre, hogy meggazdagodtak néhányan, azt válaszolta: „én nem, maradjunk ennyiben.”

Stumpf István szavait nem sok fideszes erősítette meg: Turi-Kovács Béla azt mondta, minden politikai pártban létező jelenség lehet, de ő egyébként nem tapasztalta ezt. „Ez Stumpf István véleménye, én nem találkoztam ilyennel” – válaszolta Hoffmann Rózsa, hozzátéve azt is, hogy nem szokta nézegetni a képviselők vagyonnyilatkozatát. Nem ismerek korrupt Fidesz-politikust, Stumpf Istvántól kérdezze meg – jelentette ki. Konkrét esetekkel a KDNP-s Harrach Péter sem találkozott, Balla Mihály pedig egyenesen nem értette, hogy „István miért nyilatkozik ilyesmit”. „Hogy egy alkotmánybírónak ilyen nyilatkozatokat kell-e tenni az legyen az ő szíve joga” – mondta még el.

Emlékezetes: az év elején Budai Gyula interjút adott a Heti Válasznak is, Andy Vajna térhódítására pedig azt felelte, nagyon örül, hogy már nem elszámoltatásügyi és korrupcióellenes kormánybiztos. „Maradjunk ennyiben” – zárta rövidre a témát akkor is. A politikus reagált arra is, hogy a volt SZDSZ-es Kóka János újabban kormánytagok kitüntetett figyelmét élvezi: mint mondta, ő nem változott, számára Kóka továbbra is a Dataplex-ügy, valamint más informatikai visszaélések negatív szereplője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.