Budapest nem kér a kötelező betelepítési kvótából

Az önkormányzatok intézményesített formában dolgozzanak együtt a kvótaügyi népszavazás sikeréért.

MTI
2016. 03. 12. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezető a Megyei Jogú Városok Szövetsége által rendezett tanácskozáson felszólalva úgy fogalmazott, bár budapesti kérdésekben korábban volt vitája a Fidesszel, most „megerősíti hitében a kormányt, amely a népe javát akarja”.

„Most nem reklámkampányt folytatunk” – mondta, furcsa felfogásnak nevezve, hogy egyesek uszításnak állítják be az önvédelmet. Tarlós István hangsúlyozta, hogy a rászoruló menekülteket saját lakóhelyükön kell segíteni. „Nem akarjuk veszélybe sodorni, feladni a magunkét” – közölte, megjegyezve, hogy Angela Merkel német kancellárnak éppen annyi joga van eldönteni, kiket fogad be, mint bármely magyarországi településnek.

Kocsis Máté (Fidesz–KDNP), Budapest VIII. kerületének polgármestere pedig arra kérte a betelepítési kvótát elutasító önkormányzatokat, hogy nyíltan, intézményesített formában dolgozzanak együtt a kvótaügyi népszavazás sikeréért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.