Csak csel a Klik megszüntetése?

Egy „működésében decentralizált, ám még szélesebb hatáskörű szervezet” jöhet.

MNO
2016. 03. 30. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányban azt várják, hogy a Klik megszüntetésével nemcsak az oktatáspolitika egyik negatív szimbóluma merül a feledés homályába, de a mamutintézményhez kapcsolódó piszkos ügyek is. Ráadásul elejét veszik a tanártiltakozásoknak is – értesült az Vs.hu. A Klikkel kapcsolatos korábbi nyilatkozatok nem mutatták semmi jelét a megszüntetésnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere, Balog Zoltán még két hónapja egyértelművé tette, hogy nem szűnik meg az intézmény. Később Palkovics László, az új oktatási államtitkár is csak átszervezésekről beszélt. Ehhez képest bombameglepetés Rétvári Bence, az Emmi államtitkárának megszüntetésről szóló bejelentése.

„Be kellett látni, hogy hiába szervezzük át vagy cseréljük le a vezetőjét, a Klik az Klik marad, az átalakítás nem mossa le a hozzátapadó rengeteg negatívumot. Egy új szervezet viszont tiszta lappal indulhat, a kormány pedig felmutathatja, hogy meghallgatta a tüntetők követeléseit” – indokolt a portálnak egy, a döntésre rálátó, vezető kormányzati tisztséget viselő fideszes politikus.

Hogy mi jöhet ezután? A Vs szerint egy „működésében decentralizált, ám még szélesebb hatáskörű szervezet”, amely alá betagoznák az általános- és középiskolák mellett az egyetemeket is. Palkovics László ugyanis azt szeretné, ha minden egy kézbe kerülne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.