Díszpolgárrá lett Hernádi Zsolt

Hiába körözik a Mol-vezért, a város hálás a Dunai Finomító támogatásáért.

MTI
2016. 03. 16. 11:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő-testület indoklása szerint a Mol elnök-vezérigazgatója szakmai tudásával, szemléletével, nemzetközi tapasztalatával hozzájárult a város fejlődéséhez, országos, nemzetközi ismertségéhez.

Hernádi Zsolt a közlemény szerint elmondta: az elismerés azokat a dolgozókat is illeti, akik az elmúlt ötven évben mindennap azon fáradoztak, hogy a Dunai Finomító mára európai szinten is kimagasló energetikai létesítmény legyen. Az ő odaadó munkájuknak köszönhető, hogy a Mol és Százhalombatta története igazi sikertörténet – tette hozzá.

A Mol az utóbbi tíz évben 200 milliárd forintot ruházott be a városban található finomító fejlesztésébe, amely jelenleg az európai finomítóipar élvonalába tartozik. Magyarország legjelentősebb ilyen jellegű termelő létesítménye ma 1100 embernek ad munkát, és ötvenéves története során már 300 millió tonnányi kőolajat dolgoztak itt fel.

Hernádi Zsolt 1960. november 30-án született Tarjánban. 1986-ban végzett a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem ipari tervező szakán, 1989–94 között számos pozíciót töltött be a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél, ahol 1992–1994-ig a pénzintézet vezérigazgató-helyettese volt. 1994–2001 között a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja. 1995 és 2001 között a Magyar Bankszövetség elnökségének, 2001-től pedig a European Round Table of Industrialists szakmai szervezetnek a tagja. 2007-ben Esztergom díszpolgárává választották, 2009 szeptemberétől a Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgára. 2010-ben kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést, 1999-től a Mol igazgatóságának tagja, 2000-től elnöke, majd 2001. június 11-től a társaság elnök-vezérigazgatója.

A Mol-vezér és a volt horvát kormányfő ellen vesztegetés vádjával indított eljárást decemberben összevonták. Ismeretes, a horvátok azzal vádolják a Mol elnök-vezérigazgatóját, hogy 2009-ben több millió eurónyi kenőpénz kifizetéséről gondoskodott Ivo Sanader akkori kormányfő részére cserébe azért, hogy a Mol kisebbségi tulajdonosként is megkaphassa az INA irányítási jogait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.