Fideszesek puccsolnák meg Erdősiné férjét

Herceghalom polgármestere állítólag ultimátumot kap csütörtökön a kopaszos balhé miatt.

MNO
2016. 03. 01. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunya Krisztina közölte: csütörtökön ultimátumot ad a polgármesternek, hogy jövő hét keddig nyújtsa be az írásos lemondását. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a következő ülésen kezdeményezni fogja a testület feloszlatását – írják.

Szendrei Bence, a herceghalmi Fidesz önkormányzati képviselője az Atv.hu-nak elmondta: támogatja a polgármester lemondására történő felszólítást, hiszen ami történt, az szerinte is elfogadhatatlan.

„Ami itt kirobbant, az tényleg minősíthetetlen, és mindenkit megviselt” – vélekedett, hozzátéve: ez mindannyiuk számára rettentően kínos.

Hasonlóan nyilatkozott Csizmadia Zsuzsanna is, aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért. Mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester” – tette hozzá.

Ezt egyébként a 6 képviselő közül 5 így látja, ezt bizonyítja az az állásfoglalás is, amely a választási irodánál történt balhé után került fel Herceghalom holnapjára, és amelyben az aláírók elhatárolódtak Erdősi Lászlóné kezdeményezésétől – közölte a portállal.

Mint írják, a közleményt egyedül Erdei László nem írta alá, aki a helyiek szerint a polgármester egyetlen szövetségese az önkormányzatban. A független képviselő egyébként szintén fideszes volt, azonban kilépett a frakcióból, és a portál értesülései szerint azóta is lelkes támogatója a kormányközeli CÖF-nek.

Herceghalom polgármestere az Atv.hu-nak azt mondta, őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

Ismert, hétfőn hitelesítette Erdősi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Bizottság.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.