Gyurcsányék a Moody’st dörgölik Orbán orra alá

„Orbán bóvliban volt, és abban is maradt.”

MTI
2016. 03. 05. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a döntés. Egy olyan országban, ahol a kormány felrúgja a piac, a magántulajdon tiszteletét, ahol megtörténhet, hogy egyik napról a másikra olyan törvényeket hoznak, hogy a kormány bármennyi pénz elköltését eltüntetheti az emberek elől, ahol fideszes politikusok és családtagjaik ellopják az uniós pénzeket, ott nem lesz bizalom a magyar pénzügyi kormányzat, a magyar államkötvények iránt – mutatott rá.

A DK szerint a bizalmatlanság, amely százmilliárdokban mérhető veszteséget okoz Magyarországnak, az Orbán-kormánynak szól, de minden magyar embernek árt.

A Moody’s a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, a cég azonban péntek éjjel – közép-európai idő szerint szombaton kora hajnalban – Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody’s listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is Ba1 felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással. A magyar besorolás egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől.

A Moody’s idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország legközelebb július 8-án, utána november 4-én szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.