Habony nem érdekli a Lokált

A tanácsadó érdekeltségébe tartozó lap kíváncsi, csak arra volt kíváncsi, mit keresett az Együtt politikusa a Four Seasonsben.

LD
2016. 03. 24. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit keresett az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor a Four Seasonsben, ahol utóbbi állítása szerint a TV2 vezérigazgatóját, Dirk Gerkenst látta tárgyalni a Századvég Alapítvány elnökhelyettesével, Szalay-Bobrovniczky Kristóffal, Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetőjével, Szivek Norberttel, valamint Habony Árpáddal? – ezt kérdezte az ellenzéki politikustól a Lokál hetilap az Index cikke szerint. A miniszterelnöki tanácsadó érdekeltségébe tartozó bulvárlap Habonyék tárgyalásának részletei helyett valami fontosabbra volt kíváncsi: miről beszélt Szigetvári a külföldi újságíróval, rendszeresek-e az ilyen találkozók, és miért pont a Four Seasonsben jelentek meg most?

A politikus válaszában elmondta, hogy egy tekintélyes amerikai lap újságírójával találkozott, és azért a Four Seasonsben, mert a riporter ott szállt meg. Az Együtt vezetője hozzátette, úgy látja, a külföldi újságírókat is érdekli a magyarországi korrupció, Orbán Viktor gyarapodása, illetve „a politikailag irányított Habony-média működése”. Az ellenzéki politikus szerint továbbá felmerült az is, mi dolga lehet együtt Tiborcznak és a vagyonkezelő vezérigazgatójának.

A Lokál papíron is Habony alá tartozik, kiadója ugyanaz a Modern Media Group Zrt., mint ami a 888-é is.

Úgy tűnik, hogy a fideszes notabilitások találkozói egyre sűrűsödnek, vagy éppen ellenzéki politikusból van több. Ismert: a közelmúltban Matolcsy György és Polt Péter ebédjéről készült kép, egy nappal azután, hogy az Együtt egyik politikusa ügyészségi eljárást kezdeményezett az MNB alapítványait érintő törvénytelen tőkejuttatás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.