Havat és szelet hoz március 15-e

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet a tíz fokot se éri el, ráadásul erős szél és havazás is várható.

MNO
2016. 03. 14. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 15-én erősen felhős, borult lesz az ég, csak északnyugaton, nyugaton szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. A nap első felében sokfelé várható eső, havas eső, havazás, majd záporok, hózáporok valószínűek. A magasabban fekvő helyeken több centiméter hóréteg is kialakulhat. A Dunántúlon megerősödik az északi, északnyugati szél, a Dunától keletre csak néhol élénkül meg a keleti, délkeleti szél.

Késő délutántól, estétől egy-egy intenzívebb hózápor, hódarazápor környezetében szintén kifehéredhet a táj. A lehulló hó jellemzően tapadó hó lesz, de a Dunántúli-középhegység magasabb részein a megerősödő északnyugati szél helyenként hordhatja a havat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és –3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2–7 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.