Húsevő baktérium fertőz Pécsett?

A baranyai megyeszékhelyen nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat.

MNO
2016. 03. 25. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több beteg húsevő baktériummal fertőződött meg, akit a pécsi kórházban kezeltek – adta hírül a Bors a szekszárdi Balassa János Kórházra hivatkozva. Az intézmény ugyanis több húsevő baktériummal (MRSA) fertőzött beteget szűrt ki.

„Január eleje óta tapasztaltuk, hogy jelentősen megszaporodott a különböző, antibiotikumokra rezisztens gennykeltőbaktérium-fertőzések száma azoknál a betegeknél, akiket Pécsre küldünk különböző beavatkozásokra” – nyilatkozta a lapnak a Tolna megyei Balassa János Kórház higiénikus főorvosa. Dr. Almási István szerint a fennálló problémát többször jelezték a pécsi klinikáknak, ám eddig nem történt változás. A főorvos szerint fertőzés mögött az állhat, hogy Pécsett nem figyelnek oda az alapvető higiéniai hozzáállásra – például nem mosnak kezet két beteggel való foglalkozás között.

A pécsi klinika higiénikusa, dr. Rauth Erika nem nyilatkozott a bulvárlapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.